Sałatka z jarmużem i indykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Sałatkę możemy spokojnie podać na lekki obiad lub obiadokolację, jest lekka a zarazem bardzo smaczna. Ja przygotowałam sobie ją na obiad do pracy, jest bardzo sycąca.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 100 gram jarmużu
    200 gram piersi z indyka
    100 gram pomidorków koktajlowych
    Pół słoika suszonych pomidorów
    Pół papryki żółtej
    1/3 puszki soczewicy
    Przyprawa do grosa
    Słodka papryka
    Olej do smażenia
    Sos:
    4 łyżki oleju rydzowego
    1 łyżka soku z cytryny
    Cukier trzcinowy
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jarmużem i indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawą do grosa oraz słodką papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, paprykę kroimy w paski, pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Jarmuż dzielimy na mniejsze części, myjemy, osuszamy i układamy na dużym talerzu. Układamy usmażonego kurczaka, pomidorki, paprykę oraz suszone pomidory. Wierzch posypujemy odsączoną z zalewy soczewica. Składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy sałatkę, najlepiej przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować