Sałatka z czereśniami, fetą i kuskusem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka sałatka jest lekka i orzeżwiająca w upalne dni.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    0,5 opakowania roszponki
    0,5 szklanki czereśni
    0,5 opakowania sera typu feta
    1/3 szklanki suchego kuskus

    DRESING;
    1 łyżka miodu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sok z 0,5 cytryny
    szczypta soli i mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czereśniami, fetą i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce zalewamy wrzącą wodą z dodatkiem szczypty soli kuskus.
    Przykrywamy do napęcznienia i mieszamy sklejone ziarna widelcem.
  • Sałatka z czereśnaimi,fetą i kuskusem 2. Roszponkę rozkładam dowolnie na talerzu.
    Na nią kruszę palcami ser feta i posypuje kuskus.
    Z umytych czereśni usuwam pestki i układam na sałatce.
  • Sałatka z czeresniami,fetą i kuskusem 3. Robię sos mieszając podane składniki w słoiczku.
    Gotową sałatkę skrapiam sosem.

Porady

Zamiast kuskus można dodać jaglaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Kuskus Roszponka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować