Sałatka z burakiem i twarogiem wędzonym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo polskie smaki: burak, ogórek kiszony i wędzony twaróg. Pyszna i zdrowa sałatka.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Twaróg wędzony - 75g
    Burak - 2 sztuki
    Ogórek kiszony - 2 sztuki
    Mix sałat (u mnie liście młodej botwinki z rukolą) - 2 garście
    Sos:
    Olej - 1 łyżka
    Ocet (np. jabłkowy) - 1 łyżka
    Pieprz ziołowy - 1 łyżeczka płaska
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z burakiem i twarogiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, zamykamy i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy są miękkie (jeśli widelec wchodzi bez problemu są już dobre). Ewentualnie dopiekamy jeszcze 10 minut.

    Po ostudzeniu buraki w kroimy kostkę. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, twaróg kruszymy w rękach. Mieszamy warzywa razem ze składnikami sosu. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Twaróg Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować