Sałatka z figą i wędzonym twarogiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wędzony twaróg ma mocny smak i zapach. Świetnie sprawdza w połączeniu z warzywami, figami i octem balsamicznym.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rukola - 3 garście
    Pomidor - 1 duży
    Ogórek - 1 sztuka
    Rzodkiewka - 2 sztuki
    Figa - 1 sztuka
    Ser wędzony - 75 g
    Sos:
    Olej - 1 łyżeczka
    Ocet balsamiczny - 1 łyżka
    Zioła (u mnie majeranek, tymianek, oregano) - 1 łyżeczka
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z figą i wędzonym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na sos mieszamy.

    Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Mieszamy z rukolą. Wędzony twaróg kruszymy w rękach lub rozdrabniamy widelcem i posypujemy nim warzywa. Na górze układamy pokrojone figi i całość polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Figi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować