Sałatka z arbuzem, fetą i awokado

3.33 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka, smaczna i zdrowa.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g arbuza
    50 g fety
    1 awokado
    1 czerwona cebula
    50 g mieszanki sałat (rukola, młody szpinak, roszponka, itp.)
    1 łyżka octu + 1 łyżka wody + 1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z arbuzem, fetą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałat umyc i rozłożyc na dnie naczynia.
    Arbuza i awokado obrać i pokroić w kostkę.
    Fetę też pokroić w kostkę.
    cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • 2. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać i poukładać na liściach sałat.
  • 3. Dressing:
    Oliwę wymieszac z wodą, octem i miodem. Dodać szczyptę soli i pieprzu.
    Gotowym dressingiem polać sałatkę tuż przed samym podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Awokado Feta Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować