Sałatka wiosna z tofu na zielono

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wiosenna sałatka pełna zdrowia i witamin

  • 20 min

Składniki:

  • 1 garść rukoli
    3 liście Sałaty masłowej
    1 opakowanie tofu naturalnego
    1/ pęczka koperku świeżego
    2 gałązki Bazyli świeżej
    5 truskawek
    5 pomidorków koktajlowych
    ½ avocado
    ½ papryczki chili żółtej
    1/3 cukinii
    Składniki sosu vinegrette:
    ½ łyżeczki Bazyli suszonej
    ½ łyżeczki oregano suszone
    Sól
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    5 łyżek wody
    5 łyżek oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosna z tofu na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę, sałatę myję i osuszam.Układam na talerzu, dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe, truskawki, papryczkę chili. Avocado obieram, i kroję w plastry. Tofu kroję w kostkę, i obtaczam w pokrojonym koperku.Dodaję do sałatki, razem, listkami Bazyli, oraz kwiatkami bratka. Składniki na sos wlewam do słoiczka, dodaję sprasowany ząbek czosnku. Słoik zakręcam i mocno potrząsam. Sałatkę polewam sosem vinegrette
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tofu Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować