Sałatka warstwowa z tuńczykiem

5 (146 ocen)

Pyszna sałatka, którą bardzo często robię na spotkania rodzinne.

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka
    5 jajek
    15 dag sera żółtego w kawałku
    puszka kukurydzy
    czerwona cebula
    średni słoik majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na drobnych oczkach białka, a żółtka na grubych. Cebulkę drobno posiekać, ser zetrzeć na grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić a kukurydzę odsączyć z zalewy.

    W szklanej miseczce układamy składniki warstwami: białka(posolić), cebulka i kukurydza (posolić i popieprzyć), majonez, tuńczyk (popieprzyć), kukurydza, cebulka, ser żółty, majonez i żółtka (posolić).

Porady

Warstwy można układać i doprawiać dowolnie. Ważne aby na górze był majonez i żółtka.Sałatkę można przygotować dzień przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Ryby Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować