Sałatka warstwowa z tuńczykiem i buraczkami

4.47 (157 ocen)

Pyszna, jedna z moich ulubionych. Oprócz tego, że świetnie smakuje ładnie prezentuje się na stole.

Składniki:

  • torebka ryżu
    2 puszki tuńczyka w kawałkach
    słoik buraczków konserwowych
    słoik ogórków konserwowych
    czerwona cebula
    średni słoik majonezu
    puszka kukurydzy
    sól, pieprz
    15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.47 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, ostudzić. Buraczki, ogórki (2 zostawić do dekoracji) i cebulkę pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i tuńczyka osączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W dużej szklanej salaterce układać wszystkie składniki warstwami. ja ułożyłam w następującej kolejności: ryż, 1/2buraczków, majonez, ogórki, tuńczyk, cebula czerwona, majonez, kukurydza, buraczki, majonez, ser żółty. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Sałatkę można zrobić dzień przed podaniem, przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować