Sałatka warstwowa z pieczarkami, rukolą, groszkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi

4.8 (15 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka idealna na każdą okazję. Bardzo smaczna, a jednocześnie elegancko prezentuje się na stole.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    sól morska
    pieprz kolorowy
    łyżeczka masła
    sok z cytryny

    80 g rukoli
    100 g groszku, może być mrożony
    12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
    pęczek rzodkiewki
    szczypiorek
    5-6 łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

4.8 (15 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z pieczarkami, rukolą, groszkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy wiórek masła. Naczynie wstawiamy do parowaru i gotujemy na parze przez 30 minut.

    Na dnie miski układamy warstwę rukoli. Na rukoli układamy przekrojone na pół ugotowane pieczarki. Na pieczarkach układamy warstwę z plasterków rzodkiewki. Układamy warstwę rukoli. Układamy warstwę jajek. Posypujemy zielonym groszkiem. Majonez przekładamy do worka cukierniczego i przy pomocy ozdobnej tylki wyciskamy na wierzchu sałatki. Posypujemy szczypiorkiem i rukolą. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować