Sałatka warstwowa

4.99 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest pyszna i spośród wielu dań pierwsza znika ze stołu. W dodatku naprawdę łatwo się ją robi.

Składniki:

  • torebka ryżu
    2 pomidory
    mała cebula
    2 świeże ogórki
    5 jajek
    10 dag żółtego sera
    sos koperkowo-ziołowy
    olej
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Sos koperkowy

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Sos
    koperkowo-ziołowy dokładnie mieszamy z 3 łyżkami oleju. Warzywa i jajka kroimy w kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. W szklanej salaterce układamy warstwami: 1. ryż plus sos koperkowo-ziołowy; 2. pomidory; 3. cebulę; 4. majonez; 5. ogórki; 6. jajka; 7.
    majonez; 8. żółty ser. Każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować