Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z surowych szparagów. Dla nas nowość. Przepis Kingi Błaszczyk- Wójcickiej.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół pęczka młodych zielonych szparagów
    4 rzodkiewki
    pół zielonego ogórka
    awokado
    zioła : mięta, bazylia, kolendra
    1 łyżka musztardy francuskiej
    3 łyżki płatków migdałowych
    Dressing : ¼ szklanki kefiru
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka oleju z orzechów
    1 łyżka posiekanej szalotki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sół
    pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką 1. Ze szparagów odłamałem zdrewniałe końcówki oraz główki.
    Resztę za pomocą obieraczki do warzyw zrobiłem wstążki.
    Rzodkiewki i ogórka pokroiłem w cienkie plasterki, obrane awokado w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszałem, dodając główki szparagów, liście ziół i musztardę francuską.
    Płatki migdałów uprażyłem na suchej patelnia złoty kolor, wystudziłem.

    Dressing : wszystkie składniki wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielone szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować