Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i ogórkiem.

4.5 (183 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

przepis dostałam od kolezanki od tamtej pory zawsze ja robie

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rzodkiewki: 6 sztuk
    - ogorki konserwowe małe: 5 sztuk
    - jajka gotowane na twardo: 3 sztuki
    - łyzki majonezu: 3 łyżki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - szczypiorek do dekoracji: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rzodkiewką, jajkiem i ogórkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować i przestudzić. Następnie obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać sól i pieprz. Na koniec sałatkę wymieszać z majonezem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem sałatkę najlepiej schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować