Sałatka schaboszczak

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepyszna wariacja sałatkowa, mój autorski przepis, bardzo ją lubię, bo mimo mięska smażonego jest bardzo lekka i smaczna przez cały rok.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 smażone kotlety schabowe
    główka sałaty
    pomidorki koktajlowe
    3 jajka gotowane na twardo
    oliwki, papryka czerwona - opcjonalnie
    szczypiorek
    Sos
    Musztarda francuska 2-3 łyżeczki
    Miód - łyżeczka
    Ocet - łyżeczka
    Oliwa - łyżeczka
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka schaboszczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażone kotlety schabowe kroję w kostkę, pokrojone jajka, pomidorki, sałatę i szczypiorek wrzucam do kotletów, przygotowuje sos winegret, (można według przepisu lub swoich upodobań), który dodaję do reszty składników , wszystko mieszam, przyprawiam do smaku i schładzam, oliwki i paprykę dodaję od czasu do czasu dla podkręcenia smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować