Sałatka ryżowa z kurczakiem i brzoskwiniami

4.49 (184 ocen)

Smaczna słodka sałatka z nutką pieprzu. Dobra zarówno na drugie śniadanie, jak i na deser :)

Składniki:

  • 1) 120 g ryżu
    2) pierś z kurczaka
    3) puszka brzoskwiń
    4) puszka kukurydzy
    5) 200 g rodzynek
    6) olej
    7) biały pieprz mielony
    8) szczypta soli
    9) ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka ryżowa z kurczakiem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Pierś z kurczaka gotujemy około 20 - 30 minut w wodzie ze szczyptą soli, zielem angielskim oraz liściem laurowym i pieprzem, a następnie kroimy ją w kostkę.
  • 3. Brzoskwinie odsączamy na sitku i kroimy w kostkę.
  • 4. Kukurydzę odsączamy na sitku.
  • 5. W misce łączymy ryż, brzoskwinie, kukurydzę, rodzynki, pierś z kurczaka, skrapiamy olejem, doprawiamy białym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kurczak Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0vkn3wq

To może cię zainteresować