Sałatka ryżowa z fasolą i tuńczykiem

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Szybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:

    woreczek białego ryżu
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    4 łyżki majonezu
    przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z fasolą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Tuńczyka i fasolę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez, przyprawy, mieszamy i schładzamy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować