Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

4.49 (172 ocen)

Bardzo lubię tuńczyka. Tym razem połączyłam go z białą fasolką i czerwoną cebulą. To połączenie wyszło przepysznie:)

Składniki:


  • 1 puszka białej fasoli
    1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
    1 duża czerwona cebula
    1 garść młodych listków pietruszki kędzierzawej
    1-2 łyżki majonezu
    czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Fasolę opłukać i osączyć na sicie, dodać do cebuli. Tuńczyka osączyć z oleju i podzielić na małe kawałki, dodać do pozostałych składników. Od natki oderwać ogonki i dodać do sałatki. Ja użyłam natki pietruszki kędzierzawej, listki były małe więc nie trzeba było ich kroić, można oczywiście dodać zwykłej natki. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem, doprawić odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Odstawić na ok pół godzinki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Biała fasola Cebula Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować