Delikatne polędwiczki drobiowe w białym sosie z mascarpone z suszonymi pomidorami. Genialne połączenie smaków, do tego czarny makaron, który pięknie kontrastuje z potrawą.
40 min
Składniki:
8 polędwiczek z kurczaka
1 szalotka
6 suszonych na słońcu pomidorów
1 opakowanie mascarpone
pół szklanki bulionu drobiowego
przyprawy: sól, biały pieprz
Polędwiczki drobiowe w białym sosie z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym po 2 minuty z każdej strony. Polędwiczki odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną drobno szalotkę i pokrojone w kostkę pomidory. Po chwili dodajemy mascarpone oraz bulion i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos. Do sosu przekładamy mięso, doprawiamy do smaku w razie konieczności. Całość podgrzewamy kilka minut.
Komentarze