Sałatka rybna z fasolką.

0 (0 ocen)

Rodzina uwielbia wszelkie potrawy z ryżem.

Składniki:

  • • 30 dag filetów soli lub pangi
    • 10 dag ryżu
    • 10 dag fasolki szparagowej
    • Mała cebula
    • 2 czerwone papryki
    • Duża marchewka
    • Puszka kukurydzy
    • Olej
    • Sól, pieprz
    • Koperek
    • Łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka rybna z fasolką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety pokrój w małą kostkę. Do garnka wlej zimną wodę, dosyp łyżkę soli i postaw na ogniu. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć ostrożnie kawałki ryby. Po około 10 minutach, gdy ryba będzie miękka, wyjmij ją z wody delikatnie łyżką cedzakową i odłóż, by ostygła.
  • 2. • Ryż ugotuj ii odstaw do ostygnięcia, a następnie schłódź w lodówce.
  • 3. • Fasolkę szparagową umyj, obetnij końce ii oczyść z włókien. Wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gdy będzie miękka, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  • 4. • Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i przełóż do dużej miski. Papryki umyj, rozkrój na pół, wyjmij z nich pestki i błony. Pokrój w cienkie paseczki, a następnie w kostkę i dodaj do cebuli. Marchewkę umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i także wrzuć do miski. Dodaj ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Składniki wymieszaj ostrożnie drewnianą łyżką.
  • 5. • Sałatkę przypraw solą i pieprzem, skrop olejem, delikatnie jeszcze raz wymieszaj i udekoruj fasolką. Umyj koperek i porwij na kawałki. Sałatkę podawaj na talerzu - na wierzchu układaj na przemian kawałki ryby i koperku. Skrop sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować