Sałatka rybna

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sałatka jest najlepsza następnego dnia.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • *30 dag ryby-gotowanej,wędzonej lub konserwowej.
    *20 dag marchwi
    *10 dag selera
    *ogórek kiszony lub konserwowy
    *10 dag drobnej fasoli lub fasolki szparagowej
    *Do wyboru:papryka,pieczarki marynowane,oliwki.
    SOS:
    *Mała puszka przecieru pomidorowego
    *łyżka sosu sojowego
    *łyżka musztardy
    *cebula
    *czosnek
    *sól
    *pieprz
    * odrobina cukru
    *odrobina octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane Ryba

Sałatka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby usunąć ości, podzielić na małe kawałki. Ugotować warzywa. Ogórek pokroić w kostkę, dodać ugotowaną fasolkę, dowolne dodatki(grzybki marynowane pieczarki,paprykę, lub oliwki). Cebulkę zeszklić na oleju,dodać przecier i pozostałe składniki sosu. W razie potrzeby rozcięczyć odrobiną wody. Zalać sałatkę sosem i lekko wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować