Sałatka rybna

4.99 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 21 lat. Bardzo lubię gotować i piec ciasta. Sałatkę robię na święta i imprezy.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
    jajko
    mąka
    przyprawa do ryb
    słoik ogórków konserwowych
    słoik papryki konserwowej
    1 kg cebuli
    olej

    Zalewa:
    2 szkl. wody
    1/2 szkl. oleju
    6 łyżek octu
    4 łyżki keczupu
    słoiczek koncentratu
    łyżeczka soli
    listek laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.99 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne kroimy na średnie kawałki. Maczamy w jajku i mące oraz przyprawie do ryb i smażymy. Ogórki kroimy w plasterki, a paprykę w paseczki. Cebulę kroimy w półkrążki i szklimy na oleju.
  • 2. Składniki zalewy zagotowujemy, studzimy i dodajemy ogórki, paprykę oraz cebulę. Filety przekładamy zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować