Sałatka rybna na krakersach

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 7 łyżek majonezu
    100 g sera żółtego
    6 jajek ugotowanych na twardo
    27 sztuk krakersów solonych (ilość ciastek zależy o ich wielkości, mi po rozłożeniu wyszedł prostokąt o bokach 17/20 cm.)
    1 mała cebula
    1 puszka śledzi w pomidorach (można użyć również innych ryb np. tuńczyka, czy łososia)
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Sałatki Ryba Jajko Majonez

Sałatka rybna na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć a tarce o drobnych oczkach, wymieszać z 3 łyżkami majonezu i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Ser zetrzeć a tarce o drobnych oczkach, dodać 4 łyżki majonezu i dobrze wymieszać.
  • 3. Śledzie wyjąć z puszki na talerz, dodać drobno pokrojoną cebulę i rozgnieść widelcem.
  • 4. Krakersy umieścić na płaskim talerzu(u mnie było to 9 sztuk, 3 na 3 ciastka) obok siebie, wyłożyć ser żółty i przykryć warstwą ciastek. Wyłożyć rybę, znowu ciastka i na to białka z majonezem. Posypać startymi na drobnej tarce żółtkami i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Porady

Przepis na tą sałatkę pochodzi ze strony http://ovkuse.ru/id/26001/, chociaż widziałam go również na stronach PP. Przepis trochę zmodyfikowałam, do własnych potrzeb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Ryby Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować