Sałatka (pasta) jajeczna z rzodkiewką, ogórkiem i rzeżuchą

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Dzisiejsza moja propozycja to prosta sałatka jajeczna z rzodkiewką, ogórkiem i rzeżuchą z sosem chrzanowym na bazie śmietany oraz majonezu. Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Rewelacyjnie smakuje sama lub jako dodatek do wędlin lub grillowanej kiełbasy czy mięsa.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 3 jajka ugotowane na twardo,
    • 6-8 rzodkiewek,
    • 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 gruntowe ,
    • 2-3 łyżki rzeżuchy,
    • 2 łyżeczki chrzanu,
    • 2 łyżki śmietany,
    • 1 łyżka majonezu,
    • sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pasty

Sałatka (pasta) jajeczna z rzodkiewką, ogórkiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka kroimy w kostkę.
    Majonez łączymy ze śmietaną i chrzanem, następnie dodajemy rzodkiewkę, jajko oraz ogórka i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku jeśli jest potrzeba. Na koniec dodajemy rzeżuchę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować