Sałatka nicejska

4.5 (188 ocen)

Sałatka jest bardzo smaczna i dostarczy nam wiele witamin, zaś dodatek cytryny ułatwi wchłanianie żelaza.

Składniki:

  • Składniki:
    250g fasolki szparagowej,
    puszka tuńczyka,
    2 pomidory,
    czerwona cebula,
    główka sałaty,
    garść czarnych oliwek,
    4 ziemniaki,
    2 jajka.

    Sos:
    1/4 szklanki soku z cytryny,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    1/2 łyżeczki musztardy Dijon.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka nicejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w cząstki. Dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączonego tuńczyka i przepołowione oliwki. Fasolkę gotować 6 minut we wrzątku, po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Przekroić na pół, wszystko połączyć, dodać posiekaną cebulę.
  • 2. Składniki sosu wymieszać, polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować