Sałatka na grilla z młodych ziemniaków, ogórka i groszku

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób

Bardzo łatwa w wykonaniu, z kilku prostych składników - a jednak dzięki dodatkowi świeżego koperku smakuje niesamowicie.

  • 50 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    400 g mrożonego zielonego groszku
    1 długi świeży ogórek
    2 cebulki dymki ze szczypiorem
    1 pęczek koperku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól
    pieprz
    jogurt grecki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka na grilla z młodych ziemniaków, ogórka i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Ugotować w posolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wystudzić.

    Groszek gotować 5 minut w posolonej wodzie, odcedzić, wystudzić.

    Ogórka umyć, pokroić w kostkę.

    Cebulkę, szczypior, natkę pietruszki i koperek wypłukać, osuszyć i drobno posiekać.

    Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać jogurt, przyprawy i delikatnie razem wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować