Sałatka na grilla

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tylko kilka chwil a przygotujesz smaczną sałatkę, którą podasz jako dodatek do mięsa. Koniecznie dodaj musztardę, która sprawi, że sałatka będzie miała wyrazisty smak

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka sałaty
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 ogórek świeży
    • 1 cebula czerwona
    • 2 papryki czerwone
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. 1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, a paprykę drobno kroję
  • warzywa 2. 2. Sałatę myję, rwę na mniejsze kawałki, rzodkiewki kroję drobno.
    3. Cebulę obieram, kroję drobno, ogórka obieram, kroję w kostkę.
  • sos 3. 4. Do naczynia wlewam oliwę, ocet, dodaję musztardę, wsypuję sól, mieszam wszystko razem, łączę z warzywami.
  • salatka 4. 5. Sałatka gotowa.
    6. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Na zimno Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować