Sałatka z mozzarellą na grilla

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka z chrupiącą sałatą lodową, pomidorkami, cebulą oraz mozzarellą i serem sałatkowym. A smak całej sałatki podkreśla dressing z octu balsamicznego oraz oliwy.
Szybka w przygotowaniu sałatka, idealna do mięs obiadowych, ale i na grilla.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki sałaty lodowej,
    3 żółte podłużne pomidory,
    6-8 pomidorków czerwonych koktajlowych,
    duża czerwona cebula,
    3/4 papryki czerwonej,
    2 rzodkiewki,
    duży ogórek świeży,
    ogórek kiszony,
    ogórek małosolny,
    pęczek szczypiorku,
    duża kulka sera mozzrella,
    pół opakowania sera sałatkowego najlepiej półtłustego,
    3 łyżki oliwy lub oleju,
    łyżka octu balsamicznego,
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z mozzarellą na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rozdzielamy na mniejsze kawałki.
    Ogórka zielonego obieramy ze skóry.
    Pomidory koktajlowe kroimy na pół lub ćwiartki, pomidory żółte na 8 części, cebulę w piórka, ogórki w półplastry, rzodkiewkę w plastry lub jeśli są duże w półplastry, szczypiorek siekamy.
    Sery kroimy w mniejszą kostkę.
    Wszystkie składniki razem mieszamy.
    Do oliwy/olejku dodajemy ocet balsamiczny oraz szczyptą soli.
    Przed podaniem polewamy gotowym dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować