Bardzo lubimy szybkie w przygotowaniu sałatki, pełne smaku i owocowych składników.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
250 g makaronu w kształcie ryżu
1 łyżka oleju
300 g filetu z kurczaka
1 łyżka majonezu
1 łyżka ketchupu Jamar
1 mała puszka kukurydzy
200 g fasolki szparagowej
natka pietruszki
sól, pieprz
Sałatka makaronowa z drobiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowani, odcedzamy.
Filet z kurczaka, oczyszczamy, kroimy w kostkę i na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dodatkiem soli i pieprzu.
Kukurydzę odcedzamy.
Fasolkę gotujemy 10 min wraz z końcówkami (by woda nie dostała się do środka).
Odcedzamy, usuwamy końcówki, fasolkę kroimy na 2 cm kawałki. Dodajemy do całości.
Mieszamy z ketchupem, majonezem i posiekaną natką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze