1.1.Odrywamy listki sałaty i każdy liść osobno płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie. Umyte liście obsuszamy by nie ciekły z wody- rwiemy rękami w nie wielkie kawałki. Myjemy pomidory i ogórki
2.2.Pierś kroimy w średnia kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni, posypując przyprawą kebab-gyros- studzimy
3.Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka. Pomidora kroimy w ćwiartki, ogórka w średnie pół plastry w skórce. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodając sos czosnkowy-mieszamy. Przed dodaniem sosu czosnkowego możemy sałatkę po solić, lecz to już wedle uznania.
4.Sos czosnkowy możemy zrobić sami. Mieszamy ze sobą 2łyżki majonezu, 3łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka przyprawy tzatziki, ząbek rozgniecionego czosnku.
Komentarze