Sałatka kapuściana - kolorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam sałatkę z kapusty mieszanej czyli białej i czerwonej z dodatkami.
Surówka bardzo smaczna i na pewno zaskoczy zaproszonych gości.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta biała - 1/4 szt.
    kapusta czerwona - 1/4 szt.
    cebula - 1 szt.
    rodzynki - 1/2 szklanki
    majonez - 4 łyżki
    jogurt naturalny typu Grecki - 2 łyżki
    natka pietruszki - 1/2 pęku
    sól i pieprz do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez Dodatki

Sałatka kapuściana - kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka kapuściana - kolorowa 1. Kapustę białą i czerwoną opłukać ,osuszyć a następnie zetrzeć na tarce ( grube oczka).
    Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny.
    Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki , obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko.
    Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny.
    Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz odrobiną cukru.
    Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować