Sałatka z czerwoną fasolą

4.5 (179 ocen)

  • 20 min

Gdy nie masz pomysłu na kolację...

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka fasola czerwona
    1 puszka kurydza,
    4 szt jajko na twardo,
    1 szt cebula,
    1 szt papryka konserwowa,
    1/2 szkl majonez,
    1/2 szkl jogurt naturalny,
    Sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Papryka konserwowa

Sałatka z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paski. Wszystko wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem a następnie mieszamy. Do 1/2 szklanki majonezu dodajemy 1/2 szklanki jogurtu, mieszamy i takim sosem polewamy sałatkę. Ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Kukurydza Papryka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować