Sałatka jarzynowa po rosołowa-zero waste

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepszy, najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu, sałatka jarzynowa zawsze jest mile widziana.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • seler z rosołu 1 średni,
    marchew z rosołu 5 sztuk średnie,
    pietruszka z rosołu 2 większe,
    ziemniaki 8 sztuk średnie,
    ogórki kiszone 4 sztuki większe,
    groszek konserwowy 1 puszka,
    musztarda sarepska 1 łyżeczka,
    majonez 200 gram,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa po rosołowa-zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka jarzynowa po rosołowa-zero waste 1. Warzywa z rosołu: marchew, seler, pietruszkę wyjąć na talerz, drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski.

    Ziemniaki nie duże w łupinie gotować z 30 minut, od razu odlać wodę aby ziemniaki nie nasiąkły wodą.

    Wystudzone obrać i pokroić w kostkę, kiszone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

    Z groszku zielonego z puszki odlać wodę, wsypać do sałatki.

    Dodać majonez, musztardę, pieprz mielony, sól do smaku i dokładnie wymieszać, schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować