Sałatka Grypsera

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. Sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 500 g Tortelloni z serem risotta i szpinakiem
    • 2 papryki czerwone
    • 1 ogórek świeży
    • 1 puszka kukurydzy konserwowej
    • 8 pomidorków koktajlowych
    • 100 g szynki drobiowej
    • 50 g Rukolę
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 2 ząbki czosnku
    • Pieprz
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka grypsera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tortelloni 1. Tortelloni gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę, przekładam do miski.
  • warzywa 2. Warzywa myję, osuszam, z papryk usuwam nasiona i kroję w drobną kostkę.
    Ogórka obieram, kroje w kostkę a pomidorki kroję na połówki, kukurydzę odlewam z zalewy.
    Szynkę kroję w kostkę, wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję Rukolę.
  • sos 3. Majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz mieszam w naczyniu i dodaję do sałatki. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
  • sałatka 4. Sałatka gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Papryka Szynka konserwowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować