Kolorowa sałatka z tuńczykiem

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna,kolorowa,sycąca sałatka z zupek chińskich.Można ją podawać bez względu na porę roku czy okazję.Zawsze jest hitem imprez czy spotkań rodzinnych,a smak tuńczyka tylko dodaję jej charakter.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania zupki chińskiej
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    puszka tuńczyka w oleju
    puszka zielonego groszku
    puszka kukurydzy
    3 sztuki ogórka konserwowego
    sól i pieprz
    1,5 łyżki majonezu
    łyżka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatka z tuńczyka

Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek pokruszyłam,połamałam,by był drobniejszy i zalałam gorącą,przegotowaną wodą tak,aby woda lekko wystawała ponad poziom makaronu. Przykryłam go talerzykiem,by w ten sposób wchłaniał wodę .Ogórki i papryki pokroiłam w kosteczkę.Przełożyłam pokrojone warzywa do miski.Dodałam do nich odsączonego z zalewy tuńczyka i odcedzony groszek oraz kukurydzę.Dodałam do wszystkich umieszczonych już w misce składników gotowy makaron z zupek.Jeśli był nadmiar wody w makaronie trzeba go odcedzić na durszlaku.Następnie do wszystkich składników dodałam majonez i jogurt naturalny.Wszystko dokładnie zamieszałam.Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować