Pyszna,kolorowa,sycąca sałatka z zupek chińskich.Można ją podawać bez względu na porę roku czy okazję.Zawsze jest hitem imprez czy spotkań rodzinnych,a smak tuńczyka tylko dodaję jej charakter.
Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron z zupek pokruszyłam,połamałam,by był drobniejszy i zalałam gorącą,przegotowaną wodą tak,aby woda lekko wystawała ponad poziom makaronu. Przykryłam go talerzykiem,by w ten sposób wchłaniał wodę .Ogórki i papryki pokroiłam w kosteczkę.Przełożyłam pokrojone warzywa do miski.Dodałam do nich odsączonego z zalewy tuńczyka i odcedzony groszek oraz kukurydzę.Dodałam do wszystkich umieszczonych już w misce składników gotowy makaron z zupek.Jeśli był nadmiar wody w makaronie trzeba go odcedzić na durszlaku.Następnie do wszystkich składników dodałam majonez i jogurt naturalny.Wszystko dokładnie zamieszałam.Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Komentarze