Sałatka a warzyw konserwowych

2.4 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka do zrobienia sałatka na różne uroczystości lub drugie śniadanie wystarczy 20 minut i możesz się rozkoszować jej wyśmienitym smakiem

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 słoik papryki konserwowej
    • 1 słoik pieczarek konserwowych
    • 6 szt. ogórków konserwowych
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 1 puszka kukurydzy konserwowej
    • 5 jajek całych
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

2.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka a warzyw konserwowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
    Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.
  • majonez 2. Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
    Szczypiorek drobno siekasz.
    Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.
  • sałatka 3. Sałatka gotowa.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Konserwowe ogórki Kukurydza konserwowa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować