Sałatka z mortadeli i warzyw konserwowych

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Szukając przepisu na sałatkę z mortadeli natknąłem się na kilka ciekawych przepisów. Przedstawiona sałatka to pomieszanie warzyw i mortadeli, coś podobnego jadłem będąc w Niemczech.

  • 15 min

Składniki:

  • mortadela 0,2 kg
    korniszony 3-4 sztuki
    fasolka szparagowa konserwowana 15-20 sztuk fasolki
    papryka czerwona konserwowa (2 sztuki lub 1 słoik)
    fasolka czerwona z puszki
    majonez 3-4 łyżki
    2 ugotowane ziemniaki
    natka pietruszki
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z mortadeli i warzyw konserwowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mortadela+warzywa 1 1. Wykonanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić warzywa w ulubioną wielkość i całość wymieszać.

    Na zdjęciach poszczególne etapy
  • Sałatka + majonez 2. Na koniec dodać 2 ugotowane ziemniaki i majonez.
  • Sałatka gotowa 3. Całość wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem

Porady

Czas wykonania 15 minut. Koszt niewielki jeżeli posiada się spiżarnię warzywami. mąż

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować