Ryż po Kubańsku

5 (198 ocen)

  • 40 min

bardzo dobra i smaczna potrawa na rózne okazje serdecznie polecam

  • 40 min

Składniki:

  • szklanka ryżu ,
    resztki mięsa pieczonego,duszonego drobiu ewentualnie wędlin,
    kilka pieczarek ,
    pół puszki zielonego groszku,
    cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    4 łyżki oleju,
    łyżka koncentratu pomidorowego,
    sól.papryka ostra.
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po kubańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć w płaskim rondlu na rozgrzanym oleju (nie rumieniąc) drobno pokrojoną cebulę i czosnek.Wsypac ryż i smażyc mieszając,aż nie stanie sie szklisty .Dodać pokrojone mięso lub wędliny ,podsmażoine osobno pieczarki,odcedzony groszek,koncentrat pomidorowy,sól i szczyptę ostrej papryki .Wszystko wymieszać,a następnie zalać dwiema szklankami wrzątku.Gotować na małym ogniu,nie mieszając do chwili,gdy ryż wchłonie wodę i będzie miękki.(w razie potrzeby dolać trochę wrzątku).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować