Rybne obwarzanki

0 (0 ocen)

Raz na jakis czas je pichcę, tylko dla dzieci, bo się im podobają i nie kojarzą z rybką...

Składniki:

  • filet z morszczuka lub z innej ryby 50 dekagramów
    Jajko 2 sztuki
    kajzerka 2 sztuki
    śmietana 120 mililitrów
    sól i pieprz ( do smaku) 4 szczypty
    masło 2 łyżki
    olej rzepakowy 5 łyżek
    cebula 1 sztuka
    bułka tarta 12 łyżek
    papryka mielona 1 łyżka
    curry 1 łyżka
    przyprawa do ryb ziołowa bez glutaminianu sodu itp....eko 2 łyżeczki
    kurkuma 0.5 łyżeczki
    otręby pszenne lub owsiane 2 łyżki



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Rybne obwarzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki rozdzielamy na mniejsze części i moczymy w śmietanie.

    Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę.

    Do cebuli wbijamy 2 jajka i smażymy jajecznicę. Studzimy.

  • 2. Filet rybny odsączamy z wody i miksujemy.

    Do fileta dodajemy jajecznicę, odciśnięte kajzerki, 2 łyżki bułki tartej (lub troszkę więcej w zależności od konsystencji masy, jaka nam wyjdzie) + otręby. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą ziołową do ryb i kurkumą. Mieszamy.

    Miksujemy.

  • rybne obwarzanki 3. Z masy formujemy wałeczki o średnicy 2 cm i łączymy je w kształt obwarzanek. Panierujemy w mieszance: bułki tartej, mielonej papryki, curry.

    Delikatnie (z pomocą szerokiej łopatki) przekładamy obwarzanki na rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z dwóch stron. Aby obwarzanki można było jeść ręką - muszą byc wypieczone....

    Odsączamy obwarzanki z tłuszczu na papierowym ręczniku i spożywamy w dowolny sposób z dowolnymi składnikami bądź bez dodatków......smakują również zimne.......

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować