Rybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie.
60 min
Składniki:
* ulubiona ryba - najlepiej ze skórą, u mnie miruna patagońska
* 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
* łyżka bułki tartej
* łyżka dowolnych otrębów
* sól, pieprz do smaku
* sok z cytryny
* 2 łyżki oliwy z oliwek
Ryba pieczona z włoską oliwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę przyprawić, polać delikatnie sokiem z cytryny oraz oliwą. Każdy kawałek ryby panierować w mieszance mąki, bułki tartej oraz otrębów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia przez 20 minut, aż ryba się zarumieni.
Komentarze