Ryba pieczona z włoską oliwą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie.

  • 60 min

Składniki:

  • * ulubiona ryba - najlepiej ze skórą, u mnie miruna patagońska
    * 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
    * łyżka bułki tartej
    * łyżka dowolnych otrębów
    * sól, pieprz do smaku
    * sok z cytryny
    * 2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pieczona z włoską oliwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawić, polać delikatnie sokiem z cytryny oraz oliwą. Każdy kawałek ryby panierować w mieszance mąki, bułki tartej oraz otrębów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia przez 20 minut, aż ryba się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować