Ryba pieczona

4.5 (199 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię jeść ryba a w takiej wersji jest naprawdę pyszna.

  • 15 min

Składniki:

  • pstrąg tęczowy świeży wypatroszony,1 cebula,1 marchew, przyprawa do ryb, sól morska lub zwykła, pieprz, czosnek, cytryna, oliwa z oliwek lub olej,
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny następnie nacieramy solą dość dużo, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Do wypatroszonej ryby wkładamy cebulę pociętą w plastry oraz w talarki pokrojoną marchewkę, rybę nacieramy troszkę czosnkiem 1 ząbkiem i wkładamy go również do foli. Rybę polewamy troszkę oliwą lub olejem. Mocno okręcamy folią aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1 godz w 170 C. Smacznego

Porady

Rybę łatwiej się je gdy mięso ściąga się równolegle z ościami, następnie wyciągamy delikatnie szkielet i ryba pozostaje bez większych ości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować