Ryba pieczona po bułgarsku

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Jest to potrawa prosta, smaczna i przedewszystkim tania.

  • 10 min

Składniki:

  • Dowolna ilość ryby ( morskich, podzielonych na porcje lub małych rybek jak płotki czy okonie), sól, sproszkowana papryka, koncentrat pomidorowy lub mrożone pomidory ( w sezonie świeże), olej, cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba pieczona po bułgarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną rybę lekko posolić i układać w brytfannie lub w żaroodpornym naczyniu. Posypać drobniutko posiekaną cebulą, sproszkowaną papryką i posmarować koncentratem pomidorowym lub obłożyć grubymi plastrami pomidora obranego ze skórki. Polać olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut , aż ryba będzie miękka ( sprawdzić widelcem jeśli " mięso " ryby się rozpada jest dobre). Podawać z pieczywem zaraz po upieczeniu. Bardzo smaczna jest również na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować