Ruskie w waflu

4.48 (182 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis przeczytałam gdzieś w internecie, bardzo polecam bo pierogi są przepyszne

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - Ser biały: 500 gramów
    - cebula: 3 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta

    - wafle: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki

Ruskie w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Następnie przeciskamy przez praskę ser biały. Łączymy ze sobą: ziemniaki, ser biały, podsmażoną cebulkę i dodajemy do smaku soli i pieprzu. Z całości robimy jednolitą masę - farsz. Tak przygotowany ciepły farsz rozkładamy na waflu. Po kilku minutach gdy wafel zrobi się miękki możemy zawinąć go w rulon, następnie kroimy w centymetrowe paski, otaczamy w jaju i bułce tartej, smażymy na oleju, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować