Ruloniki z szynki z sosem tatarskim to dobry pomysł na przekąskę dla gości na przyjęcie.
Świetnie sprawdzą się też jako urozmaicenie wielkanocnego śniadania.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 dużych plastrów szynki wędzonej
300 g pieczarek
3 ogórki konserwowe
1/2 czerwonej cebuli
1/2 pęczka natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Ruloniki z szynki z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno pokroić.
Cebulę i pietruszkę drobno posiekać.
Do warzyw i grzybów dodać majonez,sól i pieprz do smaku,wymieszać.
Na plastrach szynki ułożyć porcję sosu tatarskiego i zwinąć całość w rulonik.
Komentarze