Różowa tarta z kaszy jaglanej z warzywami i fetą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Zdrowa tarta w pysznym wydaniu

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
    2 małe buraki,
    1 cebula,
    1 łyżka oleju rzepakowego,
    2 jajka,
    sól,
    pieprz.

    garść pomidorków koktajlowych,
    1/2 małego brokuła,
    1 mała cukinia,
    1/2 papryki czerwonej,
    1/2 opakowania sera fety,
    350ml śmietanki,
    3 jajka,
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Różowa tarta z kaszy jaglanej z warzywami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Różowa tarta z kaszy jaglanej  z warzywami i fetą 1. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną cebulę. Kaszę przełóż do miski. Dodaj cebulę i stare buraki na tarce o małych oczkach. Wbij jajka i wsyp sól oraz pieprz. Wymieszaj składniki.

    Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp kaszę i wygładź całość za pomocą łyżki. Spód tarty włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury i piecz przez 10 minut.
  • 2. Brokuła podziel na mniejsze kawałki. W garnku zagotuj wodę i wrzuć różyczki brokuła. Gotuj 1-2 minuty. Odcedź.

    Pomidorki, cukinię i paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Śmietankę wymieszaj z jajkami oraz solą.

    Masę jajeczną wylej na podpieczony spód tarty. Ułóż warzywa. Całość posyp serem feta.

    Tartę piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Porady

tarta, kasza, cukinia, feta, pomidory

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Feta Kasza Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować