Rożki z kwiatuszkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Super pomysł na jadalną dekorację na stół. Bardzo prosty a efektowny, tylko wystarczy zrobić krem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kwiaty:

    - 100 g masła 82 %

    - 60 g mleka skondensowanego

    - fioletowy i zielony barwnik spożywczy


    Dodatkowo:

    - opakowanie rożków waflowych do lodów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki Krem

Rożki z kwiatuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na fioletową.
  • 2. Fioletowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże w rożkach . Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować