Serowe rożki z jabłkami

4.99 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są bardzo smaczne, w smaku podobne ciasteczek francuskich. Polecam, bo są naprawdę szybkie i łatwe do przygotowania :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    200 g masła
    200 g twarogu 
    2 żółtka
    op.cukru waniliowego
    2 jabłka
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Serowe rożki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na blat razem z cukrem waniliowym. Dodać posiekane, miękkie masło,twaróg i żółtka. Zagnieść elastyczne ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki.
  • 2. Ciasto podzielić na dwie części. Podsypać mąką i rozwałkować placki na grubość ok. 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka.
  • 3. Na każde kółko położyć po kawałku jabłka i zlepić ciasto po środku. Ciastka ułożyć na blaszce lub kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec do zrumienienia przez ok.15-20 minut w 180 st. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować