Rożki krucho-drożdżowe

4.49 (171 ocen)

  • Łatwy

Przepis dostałam od mojego Mamuśnika :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - drożdże: 20 gramów
    - cukier: 0.5 łyżki
    - margaryna: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - żółtko: 2 sztuki
    - śmietana: 3 łyżki
    - marmolada: 1 litr
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki krucho-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić z cukrem, dodać pozostałe produkty , posiekać margarynę nożem z mąką, wyrobić ciasto i rozwałkować. Z gotowego ciasta formować trójkąty, do których zawijamy marmoladę.
    Powstałe rogaliki można posmarować po wierzchu jajkiem. Pieczemy w ok. 140 stopniach aż do zrumienienia. Smacznego!:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować