Roszponka z pomidorem i kaszą kuskus

4.5 (172 ocen)

Idealna sałatka na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodatkowi kaszy kuskus jest delikatna i bardziej sycąca.

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    1 mały pomidor
    50 g sera sałatkowo-kanapkowego
    1/2 awokado
    1/4 szklanki kaszy kuskus
    1/4 szklanki wrzątku
    2 łyżki oliwy
    pieprz czarny
    sok z cytryny
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Roszponka z pomidorem i kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na głębokim naczyniu. Kuskus zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić. Można odrobinę posolić. Kaszy nie trzeba gotować, w miarę upływu czasu wchłonie całą wodę i będzie gotowa do jedzenia. Wystudzoną kaszę delikatnie przemieszać, aby ziarenka się rozdzieliły. Wyłożyć na roszponkę razem z pokrojonym w kostkę pomidorem, serem i awokado. Skropić sokiem z cytryny, oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem czarnym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować