Roladki z szynki w galarecie

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Jest to doskonała przystawka na wszelkie imprezy.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 duże plastry szynki gotowanej
    pęczek koperku
    20 dag serka homogenizowanego (naturalny smak)
    4 jajka na twardo
    5 łyżeczek żelatyny
    2 szklanki bulionu
    łyżeczka chrzanu
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać 3 - 4 łyżkami zimnego bulionu i odstawić na 15 minut, aby spęczniała.
  • 2. Jajka kroimy w drobną kosteczkę. Koper drobno siekamy. wka!
  • 3. Spęczniałą żelatynę podgrzać i mieszać aż się rozpuści. 4 łyżeczki wlać do serka, dodać chrzan, posiekane jajka, i łyżeczkę koperku. Doprawić do smaku wg uznania. Wszystko mieszamy.
  • 4. Resztę żelatyny wymieszać z pozostałym ciepłym bulionem. Dodać do niego koperek. Na spód półmiska wlewamy bulion z żelatyną i wstawiamy do lodówki aby stężał.
  • roladki z szynki w galarecie 5. W tym czasie plastry szynki smarujemy masą twarożkową, i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku z galaretką, dekorujemy pomidorkami i zalewamy resztą bulionu z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Porady

Farsz roladek może być z dowolnych składników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować