Roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę zalać 3 - 4 łyżkami zimnego bulionu i odstawić na 15 minut, aby spęczniała.
2.Jajka kroimy w drobną kosteczkę. Koper drobno siekamy. wka!
3.Spęczniałą żelatynę podgrzać i mieszać aż się rozpuści. 4 łyżeczki wlać do serka, dodać chrzan, posiekane jajka, i łyżeczkę koperku. Doprawić do smaku wg uznania. Wszystko mieszamy.
4.Resztę żelatyny wymieszać z pozostałym ciepłym bulionem. Dodać do niego koperek. Na spód półmiska wlewamy bulion z żelatyną i wstawiamy do lodówki aby stężał.
5.W tym czasie plastry szynki smarujemy masą twarożkową, i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku z galaretką, dekorujemy pomidorkami i zalewamy resztą bulionu z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze