Roladki z szynki w galarecie

4.5 (173 ocen)

  • 2 min

Na te roladki skusi się każdy, hit przekąskowy imprez.

  • 2 min

Składniki:

  • szynka konserwowa prostokątna w plastrach

    1 serek "Almette" ja daję ziołowy lub chrzanowy

    Galareta:

    1 litr wody

    kostka warzywna

    sól,pieprz

    czosnek granulowany

    żelatyna (tak jak na opakowaniu)
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W przegotowanej gorącej wodzie rozpuścić kostkę warzywną, można doprawić tak aby wywar był dość pikantny.Dodać żelatynę. Powstały wywar przecedzić przez wilgotną gazę i odstawić do wystygnięcia.
    Z każdego plastra odciąć rożek ( to dla dekoracji).Posmarować serkiem i zwinąć delikatnie w rulon.Układać na przygotowanym półmisku. Półmisek z roladkami udekorować.Tak przygotowany półmisek,zalać wcześniej przygotowaną tężejącą galaretką.Zostawić do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować