Roladki z szynki

4.49 (196 ocen)

  • 60 min

roladki z szybki wieprzowej. Sposób prosty a jest to jakaś alternatywa dla kotleta typu winner sznycel, który to właśnie najczęściej z tego typu mięsa robimy.

  • 60 min

Składniki:

  • Dla 5 osób potrzebować będziemy 10 kotletów z szynki wieprzowej, połowę czerwonej papryki, kilka plastrów żółtego sera, musztardę (ja lubię sarepską), sól, pieprz, wykałaczki, olej i masło do smażenia, mąkę do oprószenia.
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane Szynki

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy cienko, ale nie przesadzamy - nie muszą być przejrzyste hihi :). Posypujemy je na wewnętrznej stronie solą i pieprzem, smarujemy musztardą, układamy plaster sera i paprykę pokrojoną w zapałkę. Roladki zwijamy i zapinany wykałaczką. Kiedy wszystkie są już zapięte, rozgrzewamy piekarnik do 180*-190*C. Roladki obtaczamy jedną po drugiej w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy solidną łyżkę masła. Następnie układamy roladki i obsmażamy je z obu stron.Kiedy obsmażą się z jednej strony - obracamy na drugą, potrwa to tylko kilka minut a zamknie soki w mięsie i będzie soczystsze
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą lub olejem , układamy też kilka kawałków masła na dno a następnie układamy obsmażone roladki. Do nagrzanego piekarnika wkładamy na około 30-40 minut. W zasadzie tyle powinno wystarczyć. Po wyjęciu układamy na talerze i obiad gotowy :) Podajemy z ulubionymi surówkami,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować